Гъбена супа

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Гъбена супа

Възраст: след 12 месеца
Тип: супи

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:

  • 5-6 гъбки (по- големички)
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 чушка (червена или зелена )
  • 1/2 ч.ч. ориз (за тези които не обичат ориз, аз замествам с 1-2 по големи картофа нарязани на ситно)
  • 1-2 с.л. краве масло

За застройката:

  • 1 яйце
  • 1/2 кофичка кис.мляко
  • 1 ч.л. брашно
  • сокът от 1/4 лимон
  • ситно нарязан магданоз на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се нарязват на полумесеци, а останалите зеленчуци се нарязват на ситно и се задушават в маслото с малко вода. Като се изпари водата се прибавя и оризът и се долива около 1 литър вода, след което се оставя да ври за около 10-15 мин. Прави се застройката и се прибавя от бульона на супата към разбитата застройка до получаването на еднородна смес, след което се връща отново в тендежерата. Супата е готова.



10. 06. 2011 / Станислава Гърдева



Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби